Економія часу – ключова концепція нових оброблювальних центрів від SCM

112 Views

Відповідаючи на запити клієнтів, компанія SCM вивела на ринок нову лінійку оброблювальних центрів з ЧПК для свердління та фрезерування Accord 500 та Accord 600 – нове обладнання спрямоване на економію часу, при цьому якість обробки та продуктивність залишаються  на високому рівні.

Нова технологічна концепція, запропонована компанією  SCM, повністю змінює «правила гри» в обробці елементів дверей, вікон, сходів та інших виробів з масиву деревини та ідеально вписується в сучасні потреби ринку.

В основі конструкції нових моделей оброблювальних центрів Accord 500 та Accord 600 лежить технічне рішення, що дає змогу користувачам досягти значного підвищення продуктивності і при цьому зберегти чудову якість обробки.

Оброблювальний центр з ЧПК для свердління та фрезерування Accord 500 поєднує в собі традиції, компактність, простоту у використанні та високі технології в обробці дверей, вікон, сходів та елементів із масиву деревини. Важливою особливістю Accord 500, окрім максимальної потужності обробки деревини, є те, що оброблювальний центр доступний у конфігурації Pro-Space без захисту периметру – це варіант для тих компаній, у яких мало місця у виробничому приміщенні, але яким потрібна висока продуктивність.

Оброблювальний центр Accord 600  дає змогу максимально скоротити час виготовлення будь-яких виробів завдяки оснащенню трьома високопродуктивними незалежними робочими блоками. Переміщення по осях відбувається за допомогою електрошпинделів потужністю від 13,5 до 21 кВт. Кожен блок має власні вбудовані пристрої для зміни інструменту, які дають змогу його миттєво змінювати, навіть коли відбувається обробка на сусідньому блоці.

Завдяки портальній конструкції, яка надає верстататам необхідну міцність і точність навіть при максимальній швидкості переміщення та при виконанні найскладніших операцій обробки, SCM змогла збільшити продуктивність свого обладнання на 30% порівняно з ринковими стандартами.

Зокрема, вдалося ще більше збільшити швидкість фрезерування – на обох оброблювальних центрах вона перевищує 15 м/хв. Швидкість та точність операцій забезпечується завдяки новому 5-осьовому оброблювальному блоку KPX з електрошпинделем потужністю 17 кВт, який додатково збільшує швидкість фрезерування.

Завдяки ексклюзивному блоку BRC-S значно скорочується час виробничого циклу. Цей блок є ще гнучкішим та компактнішим і дає змогу виконувати всі операції фрезерування та свердління, типові для виробництва віконних компонентів.

Ще одне важливе нововведення – це новий інтегрований пристрій зміни інструменту Caddy 35, який вміщає до 102 інструментів, доступних та готових для використання. Caddy 35 унікальний як за своєю місткістю, так і за своєю конструкцією, оскільки він інтегрується до оброблювального центру без збільшення габаритів верстата. Окрім того, він виконує подвійну роль – пристрою зміни інструменту та своєрідного складу, який обслуговує інші вбудовані пристрої зміни інструменту.

Пристрій зміни інструменту Caddy 35

Управління інструментами додатково оптимізується та спрощується завдяки новому програмному забезпеченню Maestro Power TMS, інтегрованому з пакетом Maestro від SCM. Завдяки цій програмі, яка збільшує продуктивність пристрою для зміни інструменту та покращує його управління, оператору не потрібно витрачати час та сили на пошук найбільш відповідного інструменту: програмне забезпечення саме його знайде та вкаже правильне положення інструменту, що в результаті зменшить час  обробки деталі.

Новий конвеєр для стружки, який компанія SCM розробила для вирішення проблеми очищення навколишнього простору при обробці масиву, автоматично позиціонується відповідно до програми обробки та може забезпечити максимальну ефективність всмоктування в будь-яких умовах.

За матеріалами SCM

Фото SCM

Поширити статтю