ФАО підтримує Україну

187 Views
Фото: Facebook Юрія Болоховця

Відбулася зустріч української делегації із командою Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) щодо підтримки лісового господарства під час війни росії проти України.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці Голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець.

За словами Юрія Болоховця, збитки українським лісам від російської агресії складають 490 мільйонів доларів. Цифра досить приблизна, адже поки немає доступу до всіх деокупованих територій, а 15 підприємств Держлісагенства (а це 450 тис гектарів лісу) і досі залишаються під окупацією.

“На зустрічі із заступником директора лісового департаменту ФАО Евальдом Раметштайнером обговорили напрямки подальшої підтримки лісового господарства України. Перший етап – оцінка збитків за міжнародною методикою, розробленою ФАО. Далі ми сформуємо перелік першочергових потреб, – написав Юрій Болоховець. – Крім того, наші партнери із Німеччини ухвалили міністерське рішення стосовно допомоги Україні у проєкті “Ліси Європи”.

Очільник Держлісагентства також зазначив, що Україна має величезну підтримку від ЄС, США та Австралії. До речі, як повідомив Юрій Болоховець, під час сесії Японія та Велика Британія також виступили за те, щоб рф не брала участь у редакційниму Комітеті ФАО. російські представники спробували заперечити, що Комітет опікується виключно технічними питаннями. Українська делегація наголосила, що шкода, нанесена лісовому господарству України, вже давно вийшла з політичної площини і потребує саме технічної підтримки.

“Дякуємо колегам за цю підтримку! Разом з усім цивілізованим світом ми швидше переможемо ворога”, – висловив вдячність Голова Держлісагентства.

Також у Римі на зустрічі щодо розвитку лісової галузі України із керівництвом Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) заступник Голови Держлісагентства Віктор Смаль зробив презентацію цифрової стратегії розвитку Державного агентства лісових ресурсів України. Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці.

У своєму дописі Віктор Смаль повідомив також про подальші кроки роботи:

  • закріплення співпраці між ФАО, Держлісагентством та Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України;
  • проведення оцінки збитків, завданих українській лісовій галузі військовим вторгненням рф за методикою, розробленою ФАО;
  • формування переліку першочергових потреб для відновлення лісової галузі України;
  • за допомогою ФАО пошук міжнародних партнерів та донорів для впровадження сформованих проектів.

 

Поширити статтю