Wood-Mizer Open Days 2024: нові розробки та прототипи лісопиляльних машин

118 Views

На щорічній зустрічі з клієнтами, що відбулася у червні 2024 року в штаб-квартирі Wood-Mizer у польському місті Коло, були представлені нові моделі розпилювальних верстатів, мобільного обладнання та модифікації деревообробчих ліній.

На початку 2024 року дебютував лісопиляльний верстат LT20START, що поєднує передові технології з практичними рішеннями, які забезпечують виняткову якість розпилювання деревини за невисоких початкових інвестицій в обладнання. Пилорама LT20START може розпилювати колоди діаметром до 80 см і довжиною до 6,1 м, завдяки гідравлічній системі, яка забезпечує легке та швидке завантаження колод. Цей гідравлічний пакет включає три бічні опори, центральний затискач, поворотний пристрій, дві вирівнюючі опори і завантажувальні важелі. Крім того, пилорама оснащена пристроєм автоматичного регулювання висоти розпилу Setworks, що значно спрощує робочий процес оператора. LT20START відповідає вимогам ринку, пропонуючи все, що шукають професіонали в галузі деревообробки за прийнятною ціною.

Фото: Wood-Mizer

Малі верстати LX50 – це найдоступніший варіант пилорами Wood-Mizer для самостійного розпилювання колод на пиломатеріали. Популярність цих верстатів обумовлена поєднанням простої конструкції та перевірених конструктивних рішень з визнаною якістю та довговічністю пилорам Wood-Mizer.

Моделі LX50START і LX50SUPER ідеально підходять для початківців, ремісників і власників домогосподарств, яким необхідне ефективне та точне розпилювання деревини для особистого використання. Під час зустрічі з клієнтами було представлено прототип мобільного верстата LX50. У мобільній версії цей верстат стане ще привабливішим інструментом для малих лісопиляльних підприємств та індивідуальних користувачів, яким необхідно розпилювати деревину у різних місцях.

Фото: Wood-Mizer

Компанія Wood-Mizer незабаром додасть до своєї лінійки продукції лісопиляльний верстат LT15, який працює на літій-іонних батареях. Це нововведення є відповіддю на зростаючу популярність акумуляторних електроінструментів, пристроїв та транспортних засобів. Акумулятори забезпечують зручність, високу продуктивність і надійність, і можуть заряджатися з використанням відновлюваних джерел енергії, таких як фотоелектричні панелі. Пилорама LT15 може працювати до 8 годин від одного акумуляторного блоку, а самі акумулятори швидко і ефективно заряджаються за допомогою зарядного пристрою.

Фото: Wood-Mizer

Один із способів підвищити продуктивність деревообробного бізнесу – додати до пилорами крайкобрізний або багатопилковий верстат. Незабаром Wood-Mizer запропонує два нових верстати: мобільну версію популярного крайкообрізного верстата EG300 та крайкобрізний верстат EG350, який здатний розпилювати більший брус.

Мобільний крайкообрізний верстат EG300 створюється на основі популярної стаціонарної версії та пропонує ті ж параметри обробки. Основні відмінності – додавання шасі зі складним причіпним пристроєм, ергономічної складної панелі управління, що відкидається вгору в транспортному положенні вихідного столу, стабілізаційних опор і ящика для інструментів.

Фото: Wood-Mizer

Стаціонарний крайкообрізний верстат EG350 за конструкцією аналогічний моделі EG300, але при цьому може обрізати брус завширшки до 550 мм і заввишки до 100 мм. Ця машина призначена для підприємців, які цінують конструкцію крайкообрізного верстата EG300, але потребують обрізання більших матеріалів.

Фото: Wood-Mizer

Багатопилковий верстат MR250 продовжує серію, розпочату моделлю MR200, і призначається для використання на промислових лісопиляльних лініях. Цей верстат може обробляти призми завширшки до 650 мм та заввишки 250 мм, використовуючи загалом до 32 циркулярних пилок на двох валах. Диски для циркулярних пилок, що використовуються в MR250, можуть мати діаметр 300, 350 або 400 мм. Вали в багатопилі MR250 рухаються двома двигунами по 55 кВт, але є також можливість використовувати 2 двигуни по 22 кВт або 2 двигуни по 75 кВт. Подача матеріалу електрична (швидкість до 25 м/хв) та регулюється автоматично залежно від навантаження двигуна. Для забезпечення високої продуктивності машини (14-15 м ³ матеріалу на годину) на столах подачі та вивантаження також використовується електрична система подачі. Керування MR250 здійснюється з виносного пульта, що дає змогу контролювати всі функції машини, включаючи регулювання валів.

Фото: Wood-Mizer

Традиційно велике зацікавлення викликають лісопиляльні лінії з промисловими пилорамами та допоміжними пристроями, такими як стрічкові багатопили, сортувальні столи, навантажувальні рампи тощо. Найбільш помітним нововведенням стало використання на лісопиляльному верстаті WB2000 стрічкових пилок завширшки 120 мм зі стелітовими зубами. Ця нова конфігурація забезпечує вищу ефективність пиляння та створює переваги великим підприємствам. Крім того, вперше лісопиляльний верстат WB2000 обладнаний серводвигунами для подачі пиляльної головки вгору/вниз, що підвищило точність і швидкість руху.

Фото: Wood-Mizer

Інновації, представлені на зустрічі з клієнтами 2024 року, незабаром з’являться у каталозі продукції Wood-Mizer.

Джерело: Wood-Mizer

Поширити статтю