ДП “Ліси України” оголосило тендер на каркасні моторні човни

45 Views
Фото: Facebook ДП "Ліси України"

ДП “Ліси України” оголосило тендер на невелику кількість каркасних моторних човнів для філій Південного лісового офісу, Поліського лісового офісу, Столичного лісового офісу та Слобожанського лісового офісу.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці ДП “Ліси України”. Потребу у моторних човнах держпідприємство мотивує тим, що тисячі гектарів лісових угідь ДП “Ліси України” розміщуються на річкових островах і дістатися до них можна лише водним шляхом, а такі “острівні” ліси теж потребують охорони від пожеж, незаконних рубок та браконьєрів.

Як йдеться у дописі, каркасні моторні човни дадуть змогу групі лісової охорони швидко дістатися до місця загоряння та доставити техніку для гасіння пожежі. Човни також мають бути обладнані сучасними засобами GPS-навігації для того, щоб відстежувати місцезнаходження групи лісової охорони за відсутності мобільного зв’язку.

У ДП “Ліси України” також розповідають, що нині лісова охорона держпідприємства вимушена користуватися човнами віком понад 50 років, які повністю вичерпали свій технічний ресурс, потребують постійних ремонтів і не відповідають вимогам безпеки, внаслідок чого доступ до деяких лісових угідь може бути взагалі втрачено. Як приклад наводиться пожежа у 2022 році на острові Вишняки Кишенського лісництва філії “Кременчуцьке лісове господарство”, де згоріло майже 5 га лісу, адже лісова охорона не встигла вчасно дістатися до місця займання.

Поширити статтю