Майже 400 компаній і брендів із 17 країн, понад 20 супутніх заходів, зустрічі з експертами та насичений враженнями вечір – як минув перший день DREMA 2024

117 Views
Фото: міжнародна виставка машин, інструментів і комплектуючих для деревообробної та меблевої промисловості DREMA

Międzynarodowe Targi Poznańskie вже в 40-ве стали місцем зустрічі найважливіших представників деревообробної та меблевої галузей. Цьогорічне відкриття було насичене численними атракціями та подіями за участю експертів.

Виставка DREMA 2024 розпочалася з урочистого відкриття Форуму технологів, де найближчими днями експерти читатимуть лекції та презентації про сучасні технології в деревообробній та меблевій галузях.

Фото: міжнародна виставка машин, інструментів і комплектуючих для деревообробної та меблевої промисловості DREMA

Нині велика увага приділяється автоматизації та роботизації виробничих процесів. У цій зоні технологи можуть проводити зустрічі та обмінюватися досвідом щодо впровадження сучасних технологій. Також учасники форуму мають можливість на власні очі побачити, як новітні рішення у сфері робототехніки та автоматизації впроваджуються на практиці у виробництві меблів.

Фото: міжнародна виставка машин, інструментів і комплектуючих для деревообробної та меблевої промисловості DREMA

У наступні дні виставки тут також будуть організовані зустрічі архітекторів і дизайнерів для обговорення тенденцій в дизайні інтер’єру, меблів і виробів з деревини. Нові професії та професійні кваліфікації також будуть популяризуватися в рамках галузевих центрів навичок. 

Цьогорічною новацією є також Зона сталого розвитку, орієнтована на підприємців, які шукають підтримки у впровадженні принципів соціально-відповідального бізнесу та сталого розвитку у своїх компаніях. Робота у ній розпочалася із зустрічей із компаніями та установами, які підтримують підприємців у впровадженні ESG для бізнесу, презентацій інноваційних продуктів, створених відповідно до цінностей сталого розвитку, а також переговорів та консультацій для деревообробної промисловості. 

Організатори виставки DREMA також повідомили, що розпочали 2-й захід проєкту під назвою «Las Dremy», мета якого – висадити тисячі дерев у постраждалих від стихійного лиха районах Польщі. Цього року захід проводиться у співпраці з виконавчим партнером Posadzimy.pl – професійним організатором кампаній із висаджування дерев.

Ще однією цікавинкою для відвідувачів виставки є Зона знань, організована Drewno.pl., яка надає відвідувачам ще одну порцію теорії та практики з різних сфер, пов’язаних з переробкою деревини та деревообробкою, а також веденням бізнесу. У цій зоні відбувалися лекції з виготовлення скульптури та предметів ужитку, а також майстер-класи щодо роботи з деревиною та струганням. Фахівці також розповіли про процедуру сертифікації конструкційної деревини. Також відбулася дискусійна панель групи «Бізнес на лісопилці» – теми, пов’язані з деревообробною промисловістю – Drewno.pl.

Також на DREMA розпочалися змагання у рамках Днів паркетника. Чемпіонат у форматі «батько і син» організували група Narzędzioholicy.pl та журнал The Tools. На спеціальному стенді можна також спостерігати за акцією «Реновація», тобто за демонстрацією реставрації старовинних меблів.

Унікальною експозицією на виставці є Fabryka Mebli na Żywo, що складається з 3 частин: роботизованої фабрики фірми Lazzoni, цифрової столярні фірми Infotec та виробництва комплектуючих, створеного членами та партнерами Асоціації DROMA.

Фото: міжнародна виставка машин, інструментів і комплектуючих для деревообробної та меблевої промисловості DREMA

Завершенням першого дня стала урочиста ювілейна гала-церемонія в залі Землі в комплексі Познанського конгрес-центру. У програмі цього заходу – вручення виставкових нагород та ювілейних сувенірів.

За матеріалами  Міжнародної виставки машин,

інструментів і комплектуючих для

деревообробної та меблевої промисловості DREMA

Поширити статтю