За три доби ліквідовано близько 100 лісових пожеж

29 Views
Фото: ДП "Ліси України"/Міндовкілля

За минулі три доби в Україні ліквідовано близько 100 лісових пожеж площею понад 637 га, інформує Міндовкілля.

У міністерстві зазначають, що у стані ліквідації ще 19 лісових пожеж на орієнтовній площі понад 2,6 тис. га. 16 з них – великих пожеж. По 6 пожежах оголошена надзвичайна ситуація.

У Міндовкіллі кажуть, що причиною 60% лісових пожеж цього року в Україні є ворожі обстріли. Також причиною пожеж є людська недбалість, коли люди спалюють на городах суху рослинність, після чого вогонь перекидається на лісові масиви.

Станом на вечір 19 вересня найскладніша ситуація, за даними Міндовкілля, спостерігалася у Харківській та Донецькій областях. 

На Харківщині тривала масштабна пожежа у Ізюмському лісгопі, яка виникла ще 17 вересня. Загальна площа загоряння –  719 га. Прийнято рішення про евакуацію найближчих сіл. Ліквідація пожежі ускладнена тим, що територія замінована.

Також тривала ліквідація локалізованої пожежі в Малинівському лісництві  філії “Чугуєво-Бабчанське лісове господарство” на площі 140  га. 

На Донеччині через сильний поривчастий вітер пожежа розповсюдилася в глиб лісових масивів. Вогнем пройдено 800 га лісу. Станом на вчорашній вечір ліквідація пожежі тривала. За допомогою безпілотників проводився постійний моніторинг ситуації, було організовано чергування вогнеборців поблизу населених пунктів, щоб не допустити розповсюдження пожежі.

Вчора вдалося повністю погасити велику пожежа у Курилівському лісництві на Дніпропетровщині на площі 40 га, яка виникла ще у понеділок внаслідок перекидання вогню із самозаліснених ділянок.

Локалізували вчора і масштабну лісову пожежу у Малій Перещепині на Полтавщині площею 750 га. Зупинено також поширення вогню у Борівському лісництві філії “Полтавське лісове господарство” на площі 140 га. 

Також станом на вчорашній вечір тривала повна ліквідація локалізованої пожежі біля Києва у Дубечанському та Новосілківському  лісництвах на площі 146 га. У Феневицькому лісництві локалізували вогонь на площі 56 га.

Поширити статтю