На новому місці меблеве виробництво відроджувалося фактично з нуля, – власник «Timirsun» Тимофій Ірклієнко

170 Views
Фото: УАМ

Українська Асоціація Меблевиків продовжує розповідати про своїх членів у проєкті «УАМ в обличчях». Нещодавно асоціація опублікувала інтерв’ю із Тимофієм Іраклієнком, власником харківської меблевої компанії «Timirsun», яка після повномасштабного вторгнення релокувалася до Львова, оскільки її виробнича база зазнала значних пошкоджень. Переповідаємо найцікавіше.

«На новому місці меблеве виробництво відроджувалося фактично з нуля. Це стосується і виробничої бази, і колективу. Відроджували фабрику на невеличкій площі, але «новонароджене дітище» досить швидко і впевнено «ставало на ноги», набирало потужності й довелося розширюватися, переїздити на більшу площу. Тож до переїздів нам не звикати, було їх вже три», – розповів Тимофієм Іраклієнко УАМ.

За його словами, переїздами зміни не обмежилися – кардинальних змін зазнала й продукція.

«Якщо в Харкові ми виготовляли меблі на замовлення, то в Львові, починаючи виробничу діяльність компанії з нуля, не змогли подужати організацію повного циклу меблевиробництва, тож стали поки металістами-постачальниками. Виготовляємо металеві меблеві каркаси для колег-меблярів. І ви знаєте, справа ця пішла досить успішно, тож розширюємося-розвиваємося», – зауважив власник «Timirsun».

За його словами, металообробка для компанії звична справа: у Харкові «Timirsun» виробляла меблі у стилі «лофт», в яких використання металу – звична практика. Зараз компанія обслуговує з півсотні невеликих меблевих виробництв, яким невигідно мати власну металообробку, тому вони звертаються до «Timirsun». На разі це оптимальна кількість замовників для «Timirsun».

«Змогли для цієї нової для нас бізнес-моделі придбати сучасне висококласне обладнання, зокрема апарат  лазерного зварювання, що є на сьогодні світі найвищим досягненням у технологіях зварювання і  чим тут, у Львові, можемо похвалитися, бо таке обладнання є лише у кількох крупних підприємств у країні», – продовжив свою розповідь власник «Timirsun».

Придбане нове обладнання, за словами Тимофія Іраклієнка, видає в два з половиною рази більше продукції за зміну, ніж напівавтомат ручного зварювання. А ще воно не вимагає висококваліфікованого зварювальника: верстат можна опанувати за тиждень. Також нове обладнання економить час і на зварюванні, і на післязварювальній підготовці конструкції до фарбування. Окрім того, з придбанням верстата рівень прибутковості  «Timirsun» наближається до довоєнного харківського.

«Таке придбання – перший вагомий крок. Саме цей верстат у першу чергу був нам потрібен, аби заробити капітал для придбання обладнання другого плану  – лазерне різання і так далі в міру розвитку компанії. У планах придбати лінію фарбування, аби досягти замкнутого циклу виробництва: в цех заходить шестиметрова труба, з цеху виходить готовий пофарбований виріб, який прямує до складу готової продукції. Отака у нас буде етапність розвитку. Виробничі площі для такого розвитку в нас уже є, заздалегідь  зарезервовані», – поділився планами на майбутнє Тимофій Іраклієнко.

Поширити статтю