Підсумки реалізації необробленої деревини та пиломатеріалів на УУБ за вересень 2024 року

10 Views
Фото ілюстраційне. Фото: УкрНДІЛГА

Українська універсальна біржа (УУБ) оприлюднила інформацію щодо реалізації необробленої деревини та пиломатеріалів за вересень 2024 року.

Так, у вересні на УУБ було продано 564,36 тис. куб. м необробленої деревини. Загальна вартість її продажу становила 1 262 331,73 тис. грн.

Як повідомили в УУБ, найбільше реалізовано необробленої деревини за минулий місяць у Житомирській області. На графіку нижче зображено структуру по областям з реалізації необробленої деревини.

Джерело: УУБ

За інформацією УУБ, найбільше реалізовано сосни, ялини та твердолистяних, де частка їх реалізації у загальній структурі склала 41,7%, 13,8% і 12,6% відповідно.

Джерело: УУБ

За оглядовий місяць на ринку спостерігалося як зростання, так і падіння ціни на основні породи необробленої деревини, зазначили в УУБ.

Джерело: УУБ

Щодо пиломатеріалів, то, за інформацією УУБ, їх за вересень було продано 1,822 тис. куб. м. Загальна вартість їх продажу становила 6 817,700 тис. грн.

Найбільша реалізація пиломатеріалів за вересень відбулася у Чернігівській області. На графіку нижче зображено структуру по областям з реалізації пиломатеріалів.

Джерело: УУБ

Найбільше реалізовано дров колотих, дошки обрізної та брусу, де частка їх реалізації у загальній структурі склала 44,9%, 28,2%, 11,8% відповідно.

На графіку нижче зображена структура реалізації обсягів пиломатеріалів за породою.

Джерело: УУБ

 Структура реалізації сортаментів пиломатеріалів по найбільших областях відображена на графіку нижче.

Джерело: УУБ

За матеріалами УУБ

Поширити статтю