ДП «Ліси України» заявило про те, що держпідприємство усувають із тендерів на поставку деревини для ЗСУ

89 Views
Фото: ДП "Ліси України"

Відповідне повідомлення ДП «Ліси України» опублікувало у Facebook.

ДП «Ліси України» інформує, що місяць тому держпідприємство перемогло на тендері Prozorro на постачання деревини для військових. Обсяг закупівлі – майже 28 тис. м3. У процесі торгів «Ліси України» запропонували найнижчу ціну – 3750 грн за м3 з доставкою. Загальна сума – 104,2 млн грн. Проте один із учасників із ціною 119,4 млн (як йдеться у повідомленні, вищою ніж ціна «Лісів України» на 15,2 млн грн) звернувся до Антимонопольного комітету зі скаргою.

«Знайшли зачіпку, яка стосується атестації нашої галузевої лабораторії, яка надала радіологічний сертифікат. Це формальне питання, яке можна усунути в робочому порядку. Але рішення щодо визнання ДП «Ліси України» переможцем скасовано. Ми подали скаргу в АМКУ, чекаємо…», – повідомили у держпідприємстві.

У ДП «Ліси України» зазначили, що ТОВ-скаржник купує деревину, яку замовили військові, в ДП «Ліси України», тож може статися так, що військові будуть змушені платити за куб тієї ж деревини держпідприємства на 546 грн дорожче.

«Ми обіцяли, що ДП «Ліси України» без посередників напряму забезпечить деревиною всі військові потреби. І виконаємо обіцянку, якщо нам не заважатимуть», – наголосили в ДП «Ліси України».

Також в держпідприємстві нагадали, що цьогоріч «Ліси України» безоплатно надало Силам оборони 94 тис. м3 лісопродукції і кожен місць поставки лише збільшуються. А загалом із початку війни лісівники надали ЗСУ понад 427 тис. м3 пиломатеріалів і необробленої деревини.

«Не було жодного випадку, щоб від нашої продукції відмовилися, бо щось не так із атестацією лабораторії або сертифікатами», – зазначили у ДП «Ліси України».

Поширити статтю