Лісокористувачі та власники лісів можуть отримувати електронні лісорубні квитки за місцем розташування лісової ділянки

11 Views
Фото: Держлісагентство

Держлісагентство повідомило, що набрали чинності зміни до пункту 5 Порядку реалізації експериментального проєкту щодо видачі електронного лісорубного квитка. Завдяки цьому лісокористувачі та власники лісів можуть отримувати електронні лісорубні квитки за місцем розташування лісової ділянки, а не за місцем реєстрації (знаходження) заявника.

Як розповідають у Держлісагентстві, раніше виникали ситуації, коли власник лісів або постійний лісокористувач звертався за лісорубним квитком за місцем свого знаходження, але для ділянки, яка знаходилася за межами зони відповідальності територіального органу Держлісагентства. Оскільки міжрегіональні управління реалізують повноваження Держлісагентства у сфері лісового та мисливського господарства виключно на закріплених територіях, а лісорубні квитки видавалися лише для однієї ділянки, це ускладнювало процес. Відтепер заяви на отримання лісорубного квитка можна подавати до територіального органу Держлісагентства за місцем розташування лісової ділянки.

У Держлісагентстві також зазначають, що з початку роботи нової системи територіальні органи Держлісагентства видали 83374 лісорубних квитки.

Поширити статтю