VDMA: Падіння виробництва деревообробного обладнання більше, ніж очікувалося

51 Views
Фото: VDMA

Німецька асоціація виробників машин та обладнання VDMA переглянула свій прогноз на 2024 рік. В асоціації кажуть, що падіння виробництва деревообробного обладнання в Німеччині виявилося більшим, ніж очікувалося, проте є надія на покращення у 2025 році.

Слід зазначити, що, нараховуючи 3600 членів, VDMA є найбільшою галузевою організацією та важливим голосом машинобудівної галузі Німеччини та Європи.

Отож, згідно із повідомленням асоціації, після рекордного обсягу виробництва в 2023 році в 4,2 млрд євро VDMA очікує зниження обсягу виробництва деревообробного обладнання в Німеччині на 15% в поточному 2024 році до 3,6 млрд євро.

Навесні VDMA Woodworking Machinery (Асоціація деревообробного машинобудування VDMA) припускала, що падіння галузі виробництва деревообробного обладнання становитиме 10%, проте це виявилося не так.

«Позитивна динаміка ринку на початку року була нестійкою, тому тепер ми змушені переглянути наш прогноз у бік зниження», -пояснив доктор Бернхард Дірр, керуючий директор VDMA Woodworking Machinery. Загалом деревообробники та меблевики продовжують вагатися щодо своїх інвестиційних рішеннь, а млявий будівельний сектор та зменшення споживання меблів створюють проблеми для галузі, кажуть в асоціації.

«Значне скорочення виробництва та невизначеність щодо найближчого майбутнього змушують клієнтів вагатися з рішенням щодо купівлі технологій, незважаючи на високу потребу в інноваціях. Але ми бачимо світло в кінці тунелю. Досягнуто перших знижень відсоткових ставок. Однак потрібні подальші сміливі кроки, щоб суттєво стимулювати будівельну галузь, інвестиції та опосередковано деревообробне машинобудування», – додав Дірр.

Загалом VDMA Woodworking Machinery вважає, що кількість вхідних замовлень досягла дна. Початкові покращення завдяки індивідуальним великим замовленням і стабілізації активності замовлень на стандартні верстати дають підстави сподіватися, що протягом наступних кількох місяців відбудеться загальне покращення ситуації в галузі деревообробного машинобудування.

«Оскільки вхідні замовлення мають відкладений вплив на виробництво та продажі, ми очікуємо стабілізації в наступному 2025 році, – прокоментував прогноз Дірр. – Рішення щодо автоматизації для всіх класів розмірів, концепції виробництва нових екологічних будівельних матеріалів і рішення для ресурсоефективного виробництва допоможуть галузі повернутися на шлях зростання. Крім того, верстати будуть підключені до мережі, щоб повною мірою можна було використовувати штучний інтелект (по всьому ланцюжку створення вартості та у виробничих процесах – ред.). Ми впевнені, що галузь деревообробного машинобудування – на правильному шляху. На виставці LIGNA в травні наступного року ми забезпечимо відродження попиту за допомогою інновацій та нових продуктів».

За матеріалами VDMA

Поширити статтю