WWF-Україна презентує нове дослідження щодо використання сучасних технологій для захисту лісів

170 Views
Фото ілюстраційне. Джерело: УкрНДІЛГА

10 жовтня 2024 року о 15:00 год WWF-Україна запрошує на онлайн-презентацію свого нового дослідження «Використання геоінформаційних систем і штучного інтелекту для захисту особливо цінних лісів України: огляд можливостей, виклики та правове забезпечення».

Як зазначають в WWF-Україна, використання геоінформаційних систем й штучного інтелекту має вагоме значення для ефективного управляння лісами, адже сучасні технології дозволяють моніторити та аналізувати зміни в лісових екосистемах, надають можливість встановлювати причини цих змін, а отримані  дані можуть бути використані для прогнозування тенденцій розвитку лісів чи їх деградації в умовах зміни клімату. Щобільше, глобальні продукти моніторингу лісів можна використовувати як джерело доказів, застосовуючи Open Source Intelligence (OSINT), для боротьби з незаконними рубками.

На презентації дослідження, за інформацією WWF-Україна, планується обговорити наступні теми:

  • аналіз глобальних продуктів для моніторингу лісів;
  • нейромережі та машинне навчання для ідентифікації змін лісового покриву;
  • недоліки систем моніторингу змін у лісовому покриві та можливі рішення;
  • правове регулювання використання геоінформаційних систем і штучного інтелекту для боротьби з незаконними рубками в лісах.

Доповідачами виступлять Петро Дячук, координатор наукової роботи факультету лісового господарства та екології, старший викладач кафедри лісівництва, лісових культур та таксації лісу  Поліського національного університету, та Інна Берднік, консультант Тренінгового центру прокурорів України, професор кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін Національного університету «Чернігівська політехніка». Модеруватиме захід Ганна Лобченко, менеджерка лісових проєктів WWF-Україна.

Для участі у перезентації дослідження WWF-Україна просить зареєструватись за наступним посиланням: https://forms.gle/GyvxwbGAUFA93FE67

Поширити статтю