Литва підтримує реформу української лісової галузі

97 Views

Литва підтримує реформу лісогосподарської галузі, яка передбачає злиття лісгоспів в єдине державне підприємства “Ліси України”, інформує Уніан.

Про це повідомив під час візиту у Київ міністр навколишнього середовища Литовської Республіки Сімонас Гентвілас.

“У Литві існувало 42 різних лісових господарств. У 2018 ми об’єднали їх в одну компанію. Зараз литовська державна лісова компанія є найбільш прибутковою серед державних компаній Литви. Її показник прибутковості EBITDA становить 50%”, – зазначив він під час зустрічі з Міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Русланом Стрільцем.

На переконання представника Литви, об’єднана лісогосподарська компанія – це можливість залучити кращих фахівців, запровадити найкращі практики господарювання, забезпечити прозорість бізнес процесів.

“Чому я позитивно ставлюся до об’єднання? По-перше, це дозволяє централізувати висококваліфікований персонал. По-друге, є можливість переймати методи роботи ефективних лісогосподарств і застосовувати їх в менш ефективних. Також, я вважаю, що в об’єднаній компанії більша прозорість. Для ефективного управління лісовими ресурсами, як з точки зору захисту довкілля, так і господарської діяльності, потрібен професійний менеджмент. Ми вже обговорили це питання з українськими колегами і поділилися нашим позитивним досвідом і помилками у процесі реформування. Загалом, ми дуже підтримуємо ідею цієї реформи”, – підкреслив Міністр.

Нагадаємо, що 7 вересня 2022 року Кабмін схвалив постанову, яка передбачає реформування лісової галузі.

Поширити статтю