Ponsse представило концептуальну модель форвардера із електричним приводом

422 Views

Електроавтомобілі вже давно тріумфально підкорюють автошляхи. Настав час і значно важчої техніки. Відомий виробник машин для лісового господарства компанія Ponsse та компанія Epec представили концепцію форвардера із електричним приводом PONSSE EV1.

І хоча сама машина надійде у продаж трохи згодом, технологію Epec вже можна використовувати в електричних чи гібридно-електричних комерційних транспортних засобах та позашляховій мобільній техніці. У Ponsse зазначають, що їхня нова технологічна концепція – це погляд у майбутнє, який прокладає шлях для технологічного розвитку та сталих рішень  у сфері лісозаготівель.

Перші кроки у розробці нової концепції PONSSE EV1 компанії Ponsse та Epec зробили ще в 2019 році, коли почали досліджувати рішення щодо джерел енергії, які б відповідали принципам сталого розвитку.

Результатом цих пошуків стала концепія PONSSE EV1, яку розробили, використавши як базу найпопулярніший 15-тонний форвардер Ponsse. Концептуальна машина обладнана повністю електричною трансмісією, а також блоком розподілення живлення та гібридним блоком керування Epec. Силовий агрегат машини працює повністю завдяки енергії акумулятора. Акумулятори заряджають за допомогою допоміжної силової установки, яка на даному етапі розробки являє собою двигун внутрішнього згоряння.  Ця технологія забезпечує значне покращення економії палива для цієї категорії форвардерів, проте тестування і розробка ще тривають і вдосконалюються.

Системне рішення Epec для електромобільності Epec Flow, яким оснащений PONSSE EV1, базується на блоку розподілу живлення Epec Flow (PDU), до якого можна підключати електродвигуни, акумулятори та різні пристрої. Інтегровані рішення безпеки PDU забезпечують ефективне виробництво та обслуговування машин, а також їхню роботу в складних умовах. Гібридний блок керування Epec Flow (HCU) керує електричним силовим агрегатом машини та містить програмне забезпечення, розроблене шляхом моделювання, що забезпечує оптимальне споживання енергії, продуктивність і зручність використання.

За словами керуючого директора  компанії Epec,  Юрі Кюля-Кайла, рішення Epec Flow, яке лежить в основі всього, дає змогу різним системам, включно з трансмісією та системою керування, безперебійно працювати разом, уможливлюючи таким чином виробництво безпечних та ефективних машин для лісового господарства із нульовим рівнем викидів у майбутньому.

 За матеріалами Ponsse

Фото: Ponsse

Поширити статтю