Держлісагентство: ажіотаж на дрова зберігається

169 Views
Фото ілюстраційне

Ажіотаж на дрова зберігається. Станом на сьогодні українці вже придбали 2 млн 408 тис. м3 дров.

Про це повідомляє Державне агентство лісових ресурсів на своїй офіційній Facebook-сторінці та закликає дбати за закупівлю дров завчасно.

Як зазначають у Держлісагентстві, потреба населення у дровах на цей рік, за розрахунками ОВА, становить близько 5,5 млн м3. Це майже вдвічі більше, ніж у попередні роки.

Що стосується ціни – це питання контролюється, запевняють у Держлісагентстві. ОВА обмежує рівень рентабельності. Як правило, це 5%. Ціна на дрова рости не буде, якщо не буде збільшуватися їхня собівартість.

Також у Держлісагентстві вказали чітку послідовність дій для того, щоб придбати дрова зараз:

1️⃣ Потрібно звернутися до найближчого лісгоспа чи лісництва;

2️⃣ Отримати рахунок на оплату;

3️⃣ Здійснити оплату через термінал у лісництві. Також можна оплатити дрова у будь-якому відділенні банку або через онлайн-банкінг;

4️⃣ Після оплати вирішити організаційні питання щодо доставки дров. За потреби вартість автопослуг сплачується окремо.

Всі контакти відповідальних за продаж дров опубліковані на сайтах та фейсбук-сторінках обласних лісомисливських управлінь і лісгоспів, наголошують у Держлісагентстві та повідомляють, що вже зовсім скоро запрацює інтернет-магазин ДроваЄ, де можна буде придбати дрова, не виходячи з дому.

Також у Держлісагентстві попереджають, що на ринку з’явилося багато шахраїв, які продають дрова нібито за “вигідними цінами” та інколи вони навіть використовують фото- та відеоматеріали Держлісагентства у рекламних цілях. Тож у Держлісагентстві закликають купувати дрова офіційно.

Поширити статтю